Om oss  |  Kontakt oss    -+
 Du er her:  Forsiden : Terapi : Fjerning av vonde minner

Fjerning av vonde minner og fobier

Ved tradisjonell psykoterapi blir det lagt vekt på å snakke seg gjennom problemene inntil pasienten får det bedre. Men i noen tilfeller blir det som skapte angsten, for sterkt eksponert, og angsten blir kraftig forsterket. Og for hver gang det rippes opp i det, forsterkes angsten ytterligere. 

For å unngå denne vanskeligheten vil vi ved nevrolingvistisk terapi gjøre taklingen av problemet til en prosess. Når hjernen har lært å løse ett problem prosessorientert, kan den samme prosessen brukes på andre problemer senere, dels på en automatisert måte. Dermed kan en slippe å gå i terapi hver gang et nytt problem dukker opp. En kan styre underbevisstheten til via hjernens grammatikk å gjøre de nødvendige grep for at det vonde skal miste sin betydning.
En kan si at der hvor angsten og fobien lyste i illevarslende rødtoner, blir det vanskelige fra nå av kun eksponert i svake gråtoner, noe som lar personen føle ro og ha det mye bedre. For å si det på en annen måte: Vi kommuniserer med underbevisstheten for å oppnå de ønskelige forandringer og skjermer bevisstheten for å unngå forsterkning av angsten.


 Gå tilbake til forsiden  Skriv ut artikkel Skriv ut siden
Tips en venn Tips en venn

www.oddmund.nowww.oddmund.nowww.oddmund.no

Lege Oddmund Grønvoll, Anna Colbjørnsdatters gt 23, 3510 Hønefoss - kontakt oss - Telefon 990 14 201
© 2018  Din Dataløsning EPS | Firmawebben   -  logg inn   -  Webmail