Om oss  |  Kontakt oss    -+
 Du er her:  Forsiden : Lindring

Smertelindring

En effektiv smertebehandling er avhengig av riktig diagnose stilt på bakgrunn av en fullstendig klinisk undersøkelse. Det er dette som danner grunnlaget for å vurdere om for eksempel  billeddiagnostikk og blodprøver er nødvendig. Dette er i tråd med strategien på smerteklinikkene ved de store sykehusene.


Smertebehandlingen er basert på en kombinasjon av psykoterapi som gjør det lettere å tåle smerter, sammen med medikamenter valgt med omhu. For den som ønsker akupunktur, er dette en viktig medspiller i terapien. Akupunktur  er ikke lenger kun såkalt alternativ medisin, men danner i dag grunnlag for en viktig del av behandlingen også på smerteklinikkene.

I min praksis har akupunktur vist seg å ha best effekt på nakkesmerter,
hodepine og migrene. Forskjellige former for ryggsmerter kan også være takknemlige objekter for akupunktur som smerteterapi.

Det viktigste grunnlaget for effekten av akupunktur er at det frigjør kroppens eget morfin, endorfin, som virker smertelindrende. Enkefalin er også ett av de stoffene som inngår i smertekaskaden. Smertene av selve nålestikket kan reduseres ved å trykke ved siden av stikkstedet, portnereffekten ved ryggmargen vil da sende smertehemmende signaler til nerven.

Utredning av smerter og smertebehandling vil være en del av tilbudet. Gå tilbake til forsiden  Skriv ut artikkel Skriv ut siden
Tips en venn Tips en venn

www.oddmund.nowww.oddmund.nowww.oddmund.no

Lege Oddmund Grønvoll, Anna Colbjørnsdatters gt 23, 3510 Hønefoss - kontakt oss - Telefon 990 14 201
© 2018  Din Dataløsning EPS | Firmawebben   -  logg inn   -  Webmail